torsdag 28 juni 2012

Jorden översvämmad

Tänk dig att hela jorden är översvämmad. Allt som fanns är bortspolat och utspritt under vattenmassorna. Även bergen är täckta av vatten. Sedan börjar vattnet rinna undan. Vattnet söker sig lättaste vägen neråt. Från högplatåer strömmar vattnet över kanterna och gräver ur raviner. Om en bergskedja är i vägen letar sig vattnet runt den och flödar desto hastigare där passagen är fri. Det blir strömlinjeformade erosioner i marken när de kraftiga strömmarna drar med sig jord och sten som sedimenteras längre fram när vattnet saktar in.
Allt Gott!

söndag 17 juni 2012

Google earth

Det är läckert att fara runt i världen med Google maps eller Google earth och utforska otillgängliga områden med satelitbilder. Det finns höjdmått också så man kan få en tredimensionell bild i bergstrakter. Formationerna väcker förundran över vad som hänt, vad som orsakat så symmetriska strömlinjeformade berg. Vad tror ni? Jag tror det är spåren efter en världsomfattande översvämning.
Allt Gott!


torsdag 14 juni 2012

Elsie Lindqvist

Förra året kom Elsie Lindqvist till vår församling och berättade sin historia, från övergrepp i barndomen till prostitution och missbruk, därifrån till ett nytt liv med Jesus. Hon fick ett nytt liv och ger tillbaka allt hon kan genom att berätta för andra vad hon varit med om. Det är så fängslande att lyssna till henne, och jag vill inte förta berättelsen utan låta er höra den av Elsie själv när hon sommarpratar i radio.

Allt Gott!